Завод «Антонов» може поновити співпрацю з Росією

11:15, 03.11.2017
Завод «Антонов» може поновити співпрацю з Росією

ДП "Антонов" і російська компанія "Волга-Дніпро" почали закриті переговори про відновлення співпраці з обслуговування літаків Ан-124-100 "Руслан". Про це пише російське видання "Комерсант" з посиланням на джерело, близьке до Кабінету міністрів України.
 
За відомостями видання, в рамках угоди ДП "Антонов" може відновити продовження льотної придатності літаків російської компанії "Волга-Дніпро" в Ульяновську, яке було припинено після анексії Криму Росією. Натомість українське підприємство може отримати документацію для продовження ресурсу літаків Іл-76.
 
За словами співрозмовників видання, не допустити відновлення співпраці українського концерну з підприємством країни-агресора може Верховна Рада України.
 
"Авіалінії Антонова" і "Волга-Дніпро" у 2006 році створили компанію Ruslan International Ltd (Великобританія), яка є маркетинговим агентом українського і російського операторів перевезень. Обидві авіакомпанії транспортують вантажі в основному літаками Ан-124-100 "Руслан".
 
У вересні 2016 року в ДП "Антонов" заявили про плани до кінця 2016 року припинити співпрацю з російською компанією "Волга-Дніпро". При цьому в "Антонові" пообіцяли домагатися заборони на міжнародні польоти літаків "Руслан", які експлуатуються в Росії, якщо РФ відмовиться від сервісного обслуговування літаків цієї марки українським держпідприємством.