На Полтавщині затримали 40 осіб за рейдерство агрофірми «Оржицька»

09:44, 05.11.2017
На Полтавщині затримали 40 осіб за рейдерство агрофірми «Оржицька»

Рейдери АФ "Оржицька" після приїзду поліції (Арсен Аваков / Facebook)

На Полтавщині затримали 40 осіб за рейдерство агрофірми "Оржицька", які приїхали в село Тарасенкове Оржицького району та влаштували силове протистояння із місцевими жителями та поліцією.

Про затримання повідомив Міністр МВС Арсен Аваков у Facebook.

"Поліція затримала більше 40 осіб, які силовими методами намагалися заволодіти активами агрофірми. Інформація про протиправні дії невідомих осіб в Оржицькому районі Полтавської області надійшла до поліцейських від місцевих жителів. На місце виїхали слідчо-оперативні групи, патрульні наряди та спецпризначенці", - написав Арсен Аваков та опублікував фото із місця подій.



Варто відзначити, що рейдерське захоплення АФ "Оржицька" зпочатку спробували здійснити "юридичним" способом: через перереєстрацію документів.

Про те, що державний реєстратор помітив розбіжності в документах та відмовив у реєстрації, повідомив 31 жовтня начальник обласного відділення юстиції Олег Тимченко.

Рейдери подали документи державному реєстратору, за якими двоє співзасновників нібито продали свої частки, а це 77% акцій, фірмі, зареєстрованій у Великобританії.

Невстановлені особи надали документи, які нібито свідчать про те, що двоє співзасновників фірми продали свої частки. А це сімдесят сім відсотків. Новим власником могла стати великобританська фірма.




Після цього в село Тарасенкове приїхало близько 40 чоловіків спортивної статури та повідомили, що вони нові власники агрофірми, яка має борги. Вони пообіцяли їх погасити та спробували захопити приміщення та документи.

"Сьогодні близько 4-ї години приїхали 3 автобуси, декілька десятків машин. Заїхали у село і рейдери пред’явили претензії, що є старі борги, вони вступають у права правонаступників, гасять борги і агрофірма переходять у їхні руки. Місцеві жителі піднялись швидко, розбили «Мерседес», автобус. Рейдери автомобілем подавили людей, побили з десяток машин жителів. Привезли тітушок охороняти село і виробничі приміщення. Стріляли зі зброї, дехто покинули машини у полі і втекли", - розповів депутат Оржицької районної ради Григорій Рибачов, який перебував на місці події журналістам "ВПолтаві.інфо".

Видання зазначає, що колишнім директором підприємства був Володимир Несен, зараз керівником є його син – Валентин Несен, нині депутат Полтавської обласної ради.