У Смілі відправили у відставку секретаря міськради Віктора Федоренка

20:57, 16.11.2017
У Смілі відправили у відставку секретаря міськради Віктора Федоренка

Депутати Сміли змушені були проголосувати під тиском громадськості.

Депутати міськради відправили у відставку в. о. міського голови Віктора Федоренка за  зрив опалювального сезону в місті Сміла Черкаської області у четвер ввечері.

 

Голосування щодо відставки секретаря міської ради Віктора Федоренка, який виконує обов’язки міського голови, було таємним. Причиною відставки став зрив опалювального сезону.

 

Адже у цьому місті, єдиному на Черкащині, досі немає у будинках опалення, зачинені школи, а  учні – на вимушених канікулах.

 

Треба сказати, що сесію збирали важко. Адже на початку засідання у залі не було кворуму. Та під тиском громадськості активісти розшукали депутатів та доставили їх у міську раду на своїх автомобілях.

 

Загалом вдалося зібрати докупи 20 депутатів міськради.

 

Тоді розгнівані сміляни поставили руба питання переобрання секретаря міської ради Віктора Федоренка.  Тож группа із 14  депутатів таки зареєструвала депутатське звернення щодо відставки в. о. міського голови.

 

І хоча керуючий справами міської ради Олександра Головченко оголосив про те, що Віктор Федоренко знаходиться на лікарняному, таємне голосування відбулося.

 

Наразі вже пораховано бюлетені.

 

Як повідомили «УМ» у Смілянській міській раді, із 20 депутатів, присутніх на сесії, 19 проголосували за відставку Віктора Федоренка,  і лише один – проти. Тож рішення про дострокове припинення діяльності в.о міського голови прийнято.

 

Водночас смілянські депутати  створили в місті оперативний штаб, який візьме на себе відповідальність за ситуацію у Смілі і буде займатися впровадженням тут опалювання.

 

До речі, після оприлюднення результатів голосування на трибуну вийшов Михаїл Саакашвілі і привітав усіх з перемогою. Цього дня він разом із групою соратників  перекривав у центрі Сміли дорогу та протестував проти холоду у квартирах.

 

Правда,  чи є це перемогою – покаже час. Адже Віктор Федоренко справді  офіційно на лікарняному, тож зможе оскаржувати свою відставку у суді.