В Україні зріс на 83% ринок вживаних авто

19:21, 07.12.2017
В Україні зріс на 83% ринок вживаних авто

Покупців в Україні усе більше цікавлять вживані іномарки.

Кількість первинних реєстрацій автомобілів з пробігом зросла на 83 відсотки на ринку в Україні у листопаді  поточного року в порівнянні з результатом листопада минулого року.

 

Про це повідомляє асоціація «Укравтопром» у четвер.

 

"У листопаді на первинному ринку легкових автомобілів вживані автомобілі охопили 45% загального обсягу продажів – із загальної кількості 13 тис. 902 зареєстрованих легкових автомобілів 6225 шт. прийшлося на такі, що були у використанні. У порівнянні з результатом листопада минулого року кількість первинних реєстрацій автомобілів з пробігом зросла на 83 відсотки", - йдеться в повідомленні.

 

Найбільшу кількість українських номерів у листопаді отримали одразу дві марки – Volkswagen і Renault показали однаковий результат 1058 б/в авто. Вживані Volkswagen, продемонструвавши 56-відсоткове зростання до аналогічного показника минулого року, охопили 64% загальної кількості зареєстрованих у листопаді автомобілів цієї марки.

 

Зростання первинних реєстрацій Renault становить 58% до апмр і забезпечило частку 59% загального обсягу продажів марки.

 

На третьому рядку рейтингу закріпилася Skoda (742 шт.), майже вдвічі перевищивши результат апмр. Частка зареєстрованих вживаних автомобілів цієї чеської марки в листопаді складає 55 відсотків.

 

Opel стабільно утримує четверту позицію з результатом 474 б/в авто (+37% до апмр), що становить 97% первинних реєстрацій марки за листопад.

 

До п’ятірки лідерів листопада увійшов Ford, перевищивши торішній результат в 2,5 раза і зайнявши половину загального обсягу первинних реєстрацій бренду.

 

Усього з початку року в Україні було поставлено на облік 50 тис. 309 імпортованих легкових авто, які були в експлуатації, що в 3,8 раза більше, ніж за перші одинадцять місяців 2016 року.