Дмитро Фірташ отримав відстрочку від екстрадиції в США

20:10, 26.12.2017
Дмитро Фірташ отримав відстрочку від екстрадиції в США

Дмитро Фірташ поки що лишається у Відні.

Верховний суд Австрії вирішив розглянути апеляцію українського олігарха Дмитра Фірташа з проханням переглянути як помилковий вердикт Апеляційного суду Австрії, який дозволив його екстрадицію в США.

 

Про це заявив журналістам адвокат українського бізнесмена Ленні Дж.Девіс у вівторок.

 

"Верховний суд постановив призупинити екстрадицію пана Фірташа до розгляду його звернення", - повідомив захисник.

 

За його словами, Верховний суд Австрії також призупинив власне розгляд справи до тих пір, поки суд Європейського Союзу не винесе попереднє рішення про можливість застосування Хартії ЄС з прав людини до апеляції проти екстрадиції Фірташа.

 

Також пан Девіс, посилаючись на публікацію газети The Hill від 21 грудня, повідомляє про відкликання коаліцією з правозахисних груп скарги, в якій вона просила США включити Фірташа до списку санкцій, відповідно до Глобального акту Магнітського.

 

Як повідомляла «УМ», 21 лютого Вищий земельний суд Відня задовольнив позов австрійської прокуратури на попереднє рішення австрійського суду, який відмовив в екстрадиції українського олігарха Дмитра Фірташа в США.

 

Українського олігарха затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро.

 

США звинувачує Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

 

Сполучені Штати направили до Австрії запит на екстрадицію Фірташа, але 30 квітня 2015 року Земельний суд Відня у кримінальних справах відмовив Мінюсту США і не віддав олігарха.