Австралія планує стати світовим лідером з експорту канабісу

16:30, 05.01.2018
Австралія планує стати світовим лідером з експорту канабісу

Вирощування медичного канабісу (ілюстрація із відкритих джерел)

Австралійський уряд хоче змінити законодавство, аби дозволити продавати медичний канабіс за кордон та стати світовим лідером в експорті цього продукту.

Про це повідомляє ВВС.

"Наша мета дуже чітка: дати австралійським фермерам і виробникам найкращі можливості стати головними експортерами медичного канабісу в світі", - сказав міністр охорони здоров'я Грег Гант.

Австралія легалізувала вживання медичного канабісу в 2016 році. Але використовувати його в рекреаційних цілях незаконно.

Відповідні зміни до законів має схвалити парламент. Це може статися вже в лютому, якщо влада отримає підтримку лейбористської опозиції.

За даними ЗМІ, уряд австралії розширить перелік продуктів, які можна виготовляти, зокрема олії, пластирі, спреї, льодяники і таблетки.

Пан Гант каже, що нововведення піде на користь місцевим виробникам і пацієнтам.

Раніше зміни до законодавства для експорту канабісу внесли Канада і Нідерланди. Уругвай та Ізраїль також оголосили про подібні плани.

Глобальний ринок медичного канабісу до 2025 року може сягнути 55 мільярдів доларів, підрахувала американська консультаційна компанія Grand View Research.

Цього тижня Каліфорнія легалізувала вживання канабісу в рекреаційних цілях.