У Раді розроблять проект про ВЕЗ у Криму

13:51, 18.01.2018
У Раді розроблять проект про ВЕЗ у Криму

Андрій Парубій хочу розібратися із ВЕЗ у Криму.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій доручив робочій групі розробити законопроект про вільну економічну зону в окупованому Криму.

 

Про це Парубій заявив після голосування за закон про реінтеграцію Донбасу в четвер.

 

"Паралельно я даю доручення робочій групі і Кабміну розробити законопроект і положення про вільну економічну зону. Це моє окреме доручення комітету", - сказав Парубій.

 

Зазначається, що раніше депутат від фракції БПП Віктор Пинзеник заявив, що в тексті законопроекту щодо Донбасу раніше було запропоновано визнати не дійсним закон про створення вільної економічної зони "Крим" і про особливості економічної діяльності на тимчасово окупованій території України.

 

Однак, на його думку, цей закон є правовою підставою для встановлення прикордонного та митного контролю на адміністративному кордоні з Кримом.

 

"Яким чином буде здійснюватися контроль за переміщенням товарів і фізичних осіб, якщо правові підстави для такого контролю зникнуть?", - поцікавився Пинзеник. І  закликав депутатів не скасовувати закон, а внести до нього необхідні правки.

 

У свою чергу Парубій запропонував обговорити це питання на засіданні профільного комітету.

 

Як повідомляла «УМ», 18 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про реінтеграцію Донбасу.

 

Зазначається, що закон діє без шкоди для невіддільного суверенного права України на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію Автономної Республіки Крим та міста Севастополя та заходів, спрямованих на відновлення територіальної цілісності України у межах її міжнародно визнаного державного кордону.