Основи трейдинга на ринку Форекс

12:41, 24.01.2018
Основи трейдинга на ринку Форекс

Ринок Форекс надає дуже цікаву можливість – займатися валютними спекуляціями. Суть спекулятивної торгівлі на Форекс полягає в тому, щоб відкривати і згодом закривати угоду певної валютної пари, констатуючи за фактом її завершення позитивну різницю між ціною продажу і ціною купівлі. Дана позитивна різниця курсів і буде спекулятивним прибутком.

Будь-яка людина, навіть не досвідчена в комерції, добре знає, що отримання прибутку від будь-якої торговельної операції стає можливим, якщо ціна продажу даного товару перевищує ціну його придбання.

Основними передумовами для прибуткової торгівлі на Форекс, є наступні моменти:

– вільна конвертованість валют, тобто можливість безперешкодного обміну однієї валюти на яку-небудь іншу на торговій платформі metatrader 4 в будь-який зручний момент часу;

– постійна динаміка обмінного курсу валюти під впливом численних факторів і обставин, що формують кон'юнктуру ринку Форекс.

Курс валюти весь час коливається. Даний цикл на Форекс нескінченний. Між тим, трейдери і аналітики Форекс твердо переконані в тому, що динаміка ринку завжди відбувається у відповідності з певною тенденцією. Завдання спекулянта – своєчасно розпізнати цю тенденцію, тобто спрогнозувати, в якому саме пріоритетному напрямку буде здійснюватися рух курсу протягом досліджуваного періоду часу.

З точки зору періоду часу, тенденції (тренди) умовно поділяються на довгострокові, середньострокові, короткострокові. Знаючи тенденцію динаміки ринку, трейдер може приймати обгрунтовані торгові рішення по наступним основним аспектам торгівлі:

– в якому напрямку відкривати угоду – у розрахунку на підвищення курсу (BUY) або в розрахунку на його зниження (SELL);

– в який саме момент найкраще відкривати позицію (угоду);

– в який саме момент найкраще закривати позицію (угоду).

Цікава особливість трейдингу на Форекс заключається в тому, що трейдер може заробляти як на підвищенні валютного курсу, так і на його падінні.

 

На правах реклами