Сукупні статки олігархів із списку «Кремлівська доповідь» складають $386,4 мільярди

14:00, 30.01.2018
Сукупні статки олігархів із списку «Кремлівська доповідь» складають $386,4 мільярди

Зустріч Путіна та олігархів в Кремлі (президент.рф)

Сукупні статки російських олігархів, які фігурують у так званій "Кремлівській доповіді" складають 386,4 мільярди доларів.

Про це повідомляє російське видання РБК з посиланням на дані видання Forbes.

Російські журналісти, як і публічні фігуранти розділу розділу "Список олігархів" списку осіб, створеного на основі закону про протидію ворогам США, стверджують, що у Міністерстві фінансів США просто скопіювали список всіх російських бізнесменів, чиї статки перевищують мільярд доларів.

У російському інформпросторі після публікації списку наголошують, що деякі фігуранти не сильно наближені до Путіна та не заробляють грошей на "розпилі" бюджету державних замовлень.

Найчастіше при цьому називають прізвища Сергія Галицького, засновника мережі роздрібних магазинів "Магніт" та власника футбольного клубу "Красноярськ", а також засновників "Лабораторії Касперського" Євгенія Касперського та "Яндекса" Аркадія Воложа.

Варто відзначити, що в США не рекомендують користуватися програмами "Лабораторії Касперського" через несанкціонованих доступів до даних, а в Україні сервіси "Яндекс", окрім безпосередньо пошуковика, заборонені, а в офісах компаній проводили обшуки у справі про державну зраду.

Як повідомляла "УМ", в США опублікована "Кремлівська доповідь" - список. який включає 210 осіб. наближених до Путіна. Його сформували через підозри, що Кремль проводив сплановану операцію із втручання в американські вибори президента 2016 року.