У Новій Каховці під час рейдерського захоплення заводу поранено 6 осіб

14:52, 01.02.2018
У Новій Каховці під час рейдерського захоплення заводу поранено 6 осіб

Завод "Каховка Протеїн-Агро" - один із найбільших переробників сої в Україні (nk-online.tv)

У Новій Каховці повідомляють про спробу силового рейдерського захоплення заводу з переробки сої "Каховка Протеїн-Агро". Під час сутичок постраждали не менше 6 осіб.

Про це повідомляють херсонські ЗМІ та правоохоронці.

"Близько 21:45 в чергову частину Новокаховського відділу поліції надійшло повідомлення, що на територію одного з підприємств проникли близько 20 невідомих осіб та чутні звуки, схожі на постріли. ... Поліцейські встановили, що між групою невідомих та охоронців підприємства стався конфлікт, в результаті якого до місцевої лікарні були доставлені 6 чоловік", - йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Херсонській області.

Як повідомляє видання "Нова Каховка", це вже не перша спроба захоплення підприємства.

"Увірвалася група в балаклавах і з палицями в кількості десь 30 осіб. Зім'яли нашу охорону і увірвалися на територію, відразу на ворота повісили свої замки з ланцюгами та взялися їх контролювати", - розповів журналістам начальник відділу служби безпеки заводу Станіслав Бойко.

За його словами, чоловік, який керував захопленням, називав себе "представником Генпрокуратури", а молодики - "Правим сектором" Херсонщини.

При цьому загарбники не заважали виробничому процесу, але не дозволяли вивозити готову продукцію за межі заводу.

Керівництво "Каховка Протеїн-Агро" наголошує, що вони до інциденту вже неодноразово зверталися до правоохоронців через погрози та спроби силового рейдерства заводу.

Видання "Нова Каховка" зазначає, що поліція затримала 25 осіб, ще 7 потрапили у лікарню. Двоє із постраждалих перебувають у реанімації: охоронець із кульовими пораненнями обох стегон, а ще один чоловік - із черепно-мозковою травмою. Ще двоє перебувають у травматологічному відділенні із травмами різного ступеню тяжкості. Ще трьом, була надана медична допомога, від госпіталізації вони відмовилися.