"Газпром" знизив на 20% тиск у газопроводах

11:09, 02.03.2018
"Газпром" знизив на 20% тиск у газопроводах

"Газпром" знизив на 20% тиск у газопроводах, чим зменшив до мінімуму продаж газу іншим клієнтам, транзит газу через територію України опинився під загрозою. Про це повідомив "Нафтогаз" у Facebook.
 
"Вчора за 15 хвилин до початку поставки газу Газпром повідомив нам, що «я передумала» (тю, і чо це вона образилася раптом?), а також знизив на 20% тиск у газопроводах на своєму боці системи і звів до мінімуму продаж газу іншим клієнтам. Мета - здійснити мрію або про «Україна замерзла», або про «Україна - ненадійний транзитер і відбирає газ». Це було б дуже доречно за два тижні до виборів самі знаєте кого. Навіть розмахування ядерною зброєю не допомагає зацікавити росіян прийти таки на вибори незмінного, так шо потрібна якась швидка «перемога»", - заявили у "Нафтогазі".
 
У зв'язку з цим "Нафтогаз" попросив протриматися лише 3-4 дні, поки не минуть холоди.
 
"У кого є котли, зменшіть температуру в приміщенні на 1 градус вдень і на 2 градуси вночі", - заявили у "Нафтогазі".
 
У компанії додали, що це дозволить знизити потребу в газі на 8-9%, і цього буде достатньо, щоб російський шантаж не вдався.
 
"Ми працюємо з місцевими владами, щоб комунальні тепловики у найближчі дні робили так само для будинків з централізованим опаленням.Газу в наших підземних сховищах багато, наші ПСГ круті, але навіть у них є технічні обмеження у тому, скільки газу можна підняти протягом доби. Наші підземки зараз працюють на максимальному режимі відбору, видобувники постачають газ в систему в нормальному режимі, ми закриваємо решту потреб імпортом газу з Європи, де також незвичні холоди. Ваша допомога у зменшенні потреби в газі буде дуже доречною. Сьогоднішній день - найкритичніший", - додали на підприємстві.