У Києві, Львові і Харкові запустили 4G

11:05, 30.03.2018
У Києві, Львові і Харкові запустили 4G

Основне покриття 4G оператори почнуть розгортати в липні на частоті 1800 МГц.

Українські мобільні оператори запустили зв'язок четвертого покоління у найбільших містах України у п’ятницю.

 

На сторінці компанії lifecell у Facebook  повідомляється про те, що саме цей оператор першим запустив в Україні новий стандарт. Щоб підключитися до нового стандарту, потрібні лише SIM-карта і смартфон, що підтримують 4G/LTE.

 

Поки що новий стандарт запущено в низці найбільших міст: Києві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Львові, Полтаві, Сумах, Івано-Франківську, Чернівцях, Одесі та Херсоні.

 

 

Компанія Vodafone на своїй сторінці в Facebook повідомила, що Київ, Львів та Харків уже з 4G.

 

Інші великі міста обіцяють підключити вже 30 березня.

 

Варто зазначити, що це поки точкове покриття в діапазоні 2600 МГц, основне покриття 4G оператори почнуть розгортати в липні на частоті 1800 МГц.

 

Тим не менше Президент Петро Порошенко написав у соцмережах: «Сьогодні оператори мобільного зв’язку запускають 4G у понад двадцяти містах Украіни! Вітаю українців з впровадженням #4G!».

 

Зауважимо, що запуск перших базових станцій 4G став можливим після того, як Український державний центр радіочастот оголосив, що 30 березня почне видавати компаніям дозвільні документи.

 

Як відомо, мобільні оператори купили частоти 4G в діапазоні 1800 МГц. Загальний обсяг отриманих в ході аукціону на 4G коштів в діапазоні 1800 МГЦ - 5,434 мільярда гривень.

 

У ході торгів за частоти в діапазоні 1800 МГц компанії переплатили 1,45 млрд понад стартову ціну.За частоти в діапазоні 2400 МГц сумарно держава отримає за ліцензії понад 2,45 млрд гривень.

 

У сумі держава отримала 7,89 мільярда за 4G.