У Росії різко падає курс рубля до євро і долара

14:30, 10.04.2018
У Росії різко падає курс рубля до євро і долара

Російський рубль різко втрачає позиції по відношенню до долара і євро.

Курс євро вперше з 2016 року піднявся вище 78 рублів, а курс долара виріс до 63 рублів через санкції США щодо «кремлівського списку».

 

Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок.

 

До 11:00 курс євро перевищив 78 рублів на торгах московської біржі, курс долара виріс до 63 рублів на тлі новин про американських санкції.

 

Таким чином іноземна валюта виросла більше ніж на 3 рублі.

 

Рубль став втрачати позиції в понеділок, 9 квітня, після оприлюднення рішення Міністерства фінансів США про включення російських компаній і підприємців до списку санкцій.

 

Курс євро на максимумі коштував 75,35 рубля, що майже на 4 рубля більше, ніж при закритті минулого торгової сесії в п'ятницю, 6 квітня. На мінімумі євро в ході торгів опускався до 71,40 рубля.

 

Як повідомляла «УМ», Сполучені Штати ввели санкції проти російських бізнесменів і чиновників з "кремлівського списку".

 

До санкційного списку, зокрема, потрапили мільярдер Олег Дерипаска і голова ради директорів групи компаній "Ренова" Віктор Вексельберг, який, за оцінками Forbes, є найбагатшою людиною Росії.

 

Крім того, під санкції потрапили компанії En+, "Ренова", "Русал", "Російські машини", "Рособоронекспорт" і ще вісім російських компаній, а також bfinance, пов'язана з Дерипаскою. Американським компаніям і громадянам заборонено займатися з ними бізнесом.

 

За один день найбагатші російські бізнесмени зі списку Forbes втратили понад 12 млрд доларів через санкції.