До Азовського моря не зможуть потрапити 144 кораблі через Керченський міст

09:10, 23.05.2018
До Азовського моря не зможуть потрапити 144 кораблі через Керченський міст

Керченський міст приносить збитки Україні, бо перешкоджає морському товарообігу через порт у Маріуполі.

Через Керченський міст окупантів в Азовське море більше не зможе заходити 144 судна, які заходили в Маріупольський порт за останні два-три роки

Про це повідомив виданню "Настоящее Время" начальник адміністрації Маріупольського морського порту в Україні Ігор Барський.

"В Азовське море більше не зможуть заходити судна типу Panamax і більше. Ми провели оцінку тих судів, які до нас заходили за останні три роки. Так ось, в Азовське море більше не зможе заходити 144 судна, які заходили в Маріупольський порт за останні два-три роки", - розповів Ігор Барський.

Судна типу Panamax бувають, найчастіше, вантажні, але зустрічаються і пасажирські, котрі можуть проходити шлюзами Панамського каналу. Типове Panamax-судно має бути не більше 294 метрів в довжину та 32,3 метри ширину при осаді до 12,04 метрів.

Нагадаємо, Росія завершила будівництво мосту в окупований Крим: по ньому за кермом вантажівки проїхав Володимир Путін. Згодом з’ясувалося, що міст працює в тестовому режимі, тому на ньому постійно обмежують рух транспорту.

Через будівництво Керчинського мосту в регіоні погіршується екологічна ситуація, адже споруда перешкоджає вільній циркуляції води між Азовським та Чорним морями.