Міністр фінансів поскаржився послам G7 на конфлікт з прем'єр-міністром

17:15, 01.06.2018
Міністр фінансів поскаржився послам G7 на конфлікт з прем'єр-міністром

Олександр Данилюк та Володимир Гройсман на засіданні уряду (фото: РБК-Україна)

Міністр Фінансів Олександр Данилюк поскаржився послам "Великої сімки" на те, що прем’єр-міністр України Володимир Гройсман не дає йому створювати власну команду.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я вичерпав можливості для нормального діалогу", - прокоментував Олександр данилюк інформацію про те, що він вивів конфлікт на міжнародний рівень.

Він наголосив, що йдеться про право міністра формувати свою команду, а не погоджуватися із нав’язаними кандидатурами.

Конфлікт між Олександром Данилюком та Володимиром Гройсманом у публічний простів вийшов під час засідання уряду, на якому Яну Бугримову не призначили заступницею міністра фінансів.

Олександр Данилюк наполягав на її кандидатурі на посаду заступника міністра з питань митної політики, але Володимир Гройсман відмовив у такому призначенні.

Після цього міністр фінансів України звернувся до послів G7 з листом, в якому наголосив, що наполягає на праві формувати самостійно свою команду без узгодження з прем'єром або президентом, який хотів призначення заступником міністра осіб, котрих лобіюють депутати Ігор Кононенко та Ніною Южаніною. Копію листа опублікувало видання "Економічна правда".

Через те, що Олександр Данилюк відмовляється працювати із нав’язаними йому особами, а запропоновані ним кандидатури на знаходять підтримки, тому він понад 2 років не має заступника із митної політики.