Роман Насіров хоче стати першим клієнтом Антикорупційного суду

14:49, 22.06.2018
Роман Насіров хоче стати першим клієнтом Антикорупційного суду

Насіров бажає, аби його справа слухалася в Антикорупційному суді першою. Фото РБК

Колишній голова Державної фіскальної служби Роман Насіров виступив за негайний початок роботи Антикорупційного суду.
 
"Дискусію про доцільність запуску Антикорупційного суду треба давно завершувати: АКС повинен негайно розпочати роботу, оскільки на то є воля людей", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуку.
 
Крім того, Насіров додав, що бажає, аби його "надумана, політизована справа" слухалася в даному суді першою.
 
"Я не боюсь віддати свою долю в руки чесному, справедливому суду. Де на судей не тиснуть, вони не бояться і готові прийняти рішення по закону", - підкреслив він.
 
Нагадаємо, Співробітники НАБУ і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури вручили підозру голові ДФС Роману Насірову у вчиненні кримінального правопорушення.
 
Антикорупційна прокуратура підозрює Насірова в нанесенні державі 2 млрд грн збитків: начебто він приймав рішення, які допомагали депутату Олександру Онищенко втілити в життя корупційні схеми. У свою чергу, Онищенко заявив: "Слідство нічого не доведе: в моїх взаєминах з Насіровим грошей не було".
 
13 березня Апеляційний суд підтвердив арешт Насирова із заставою 100 млн грн. Підозрюваний сказав, що не збирається вносити заставу: "Я зараз повертаюся в СІЗО", а також не буде просити про це друзів: "Це дуже велика сума".
 
Насіров перебував в Лук'янівському СІЗО Києва. Пізніше він вийшов з-під варти під встановлену судом заставу в розмірі 100 млн гривень.
 
Як повідомляла "УМ", в Києві раптово помер одіозний суддя, який вів справу Романа Насірова.