Мер Дніпра просить Порошенка сприяти створенню авіахабу в місті

15:00, 25.06.2018
Мер Дніпра просить Порошенка сприяти створенню авіахабу в місті

Аеропорт у Дніпрі стане сучасним повітряним хабом?

Міський голова Дніпра Борис Філатов просить у президента Петра Порошенка побудувати новий сучасний аеропорт, повітряний хаб, у Дніпрі.

Про це він написав у відкритому листі на Facebook.

"Дніпро залишається єдиним містом-мільйонником не лише в Україні, а й у світі, яке не має власного ефективного аеропорту", - зазначив Борис Філатов.

Він наголосив, що злітна смуга летовища Дніпровського аеропорту у вкрай незадовільному стані, а термінал не відповідає вимогам часу.

"Наше місто фактично не відчуло переваг безвізового режиму з Європейським Союзом. Відсутність повітряних воріт не компенсується ані залізничним, ані водним чи наземним сполученням", - додав міський голова Дніпра.

Водночас він повідомляє, що частково будівництво має профінансувати приватний інвестор, але без допомоги держави не обійтися.

"Бюджет одного міста – навіть з урахуванням здобутків децентралізації – не в змозі самостійно реалізувати такий масштабний проект. У країні є принаймні один приватний інвестор, готовий вкласти кошти у будівництво та співпрацювати з державою", - написав він.

Народна депутатка Тетяна Ричкова повідомила, що аеропорт в Дніпрі з’явиться: рішення щодо цього вже прийнято.



Нагадаємо, у Дніпрі була "штаб-квартира" групи "Приват": у місті був зареєстрований найбільший приватний банк країни "Приватбанк", який належав Ігорю Коломойському. Однією із компаній, які входили у зону впливу "Привату" - авіакомпанія "МАУ", літаки якої наразі літають із "Борисполя".