300 туристів з України застрягли в аеропорту Туніса

16:41, 29.06.2018
300 туристів з України застрягли в аеропорту Туніса

Аеропорт Монастір. Фото RuTraveller

З аеропорту Монастір в Тунісі вже другу добу не можуть вилетіти до Харкова близько 300 українських туристів.
 
Про це ТСН.uа повідомили туристи.
 
"Близько 300 осіб залишаються в Тунісі і не можуть вилетіти в Україну", - йдеться в повідомленні.
 
Пасажири стверджують, що авіакомпанія Bravo Airways і туроператор Oasis Travel в особі приймаючої компанії Insight Holidays не виконують своїх зобов'язань по поверненню громадян України додому.
 
Згідно з інформацією, частина туристів залишається в аеропорту Монастір без інформації про планований виліт. Іншу групу туристів, які повинні були вилетіти до Харкова о 07:35 28.06.2018, привезли в готель в місті Сус.
 
"Нічого не обіцяють. Кажуть, хто що: хтось обіцяє виліт, хтось каже, сьогодні вильоту не буде", - розповідають туристи.
 
У Консульстві України в Тунісі повідомили, що причина затримки рейсу - відсутність палива для заправки літака. За інформацією представництва, туроператор повинен вирішити ситуацію протягом декількох годин.
 
"Консульство займається цією проблемою. Туроператор обіцяє вирішити цю проблему за кілька годин, однак детальна інформація буде відома пізніше", - розповіли в представництві.
 
Відзначимо, раніше в авіакомпанії Bravo Airways повідомили, що рейси, які повинні виконуватися 27 червня з Києва, Львова та Харкова в Монастір (Туніс) (BAY7371, BAY7372, BAY7375, BAY7376, BAY7377, BAY7378, BAY7373, BAY7374) були скасовані через відсутність оплати рейсів з боку туроператора Oasis Travel.
 
"Авіакомпанія Bravo має всі технічні можливості для виконання даних рейсів. Згідно з укладеною угодою між авіакомпанією Bravo і туристичним оператором Oasis, замовник повинен оплатити рахунок до здійснення рейсу, а також оплатити всі аеропортові збори і податки за фактом виконання рейсу", - відзначили в авіакомпанії.
 
Як стверджує авіаперевізник, зараз Oasis туроператор не виконав свої фінансові зобов'язання перед Bravo Airways за дев'ять рейсів.
 
"З усіх питань щодо скасування цих рейсів, отримання компенсації звертайтеся до туроператора Oasis", - йдеться в повідомленні авіакомпанії.
 
У той же час туроператор Oasis Travel висунув зустрічні звинувачення в затримці рейсів перевізника Bravo Airways.
 
"Авіакомпанія Bravo Airways має заборгованість перед аеропортами Тунісу і не має коштів для оплати посадки, обслуговування і зльоту рейсів в аеропортах Туніської республіки і ймовірно тому відмовилася їх виконувати 27/06/2018", - йдеться в заяві Oasis Travel.