Євросоюз ускладнив правила безвізового в'їзду

16:04, 06.07.2018
Євросоюз ускладнив правила безвізового в'їзду

За поїздку доведеться заплатити 7 євро. Фото Immigrant Today

Європарламент підтримав створення нової системи авторизації та інформації про подорожі (ETIAS) для Шенгенської зони. 
 
Про це повідомляється на сайті Європейського парламенту.
 
Відомо, що згідно нових правил, громадяни країн, які звільнені від візових вимог, перед кожною поїздкою в зону Шенгену повинні будуть отримати попередній дозвіл.
 
Передбачається, що нова система правил почне роботу вже в 2021 році. З її допомогою можна буде додатково перевіряти мандрівників, які можуть представляти деяку небезпеку.
 
Повідомляється, що громадяни України і ще 60 країн повинні будуть заповнювати електронну форму до своєї поїздки, в яку необхідно буде вносити особисті дані, інформацію про документи для подорожі, адресу і контакти, а також вказувати європейську країну першого в'їзду.
 
Також за поїздку доведеться заплатити 7 євро. Авторизація буде дійсна три роки, або ж до закінчення дії проїзного документа.
 
Крім того, заявник зобов'язаний буде повідомляти про вироки за серйозні злочини, про перебування в зонах військових конфліктів і адміністративні порушення в разі наявності таких. 
 
Заявки будуть автоматично перевірятися за базами даних. При цьому переважна більшість буде отримувати дозвіл практично моментально.
 
Відзачимо, раніше лідери країн Євросоюзу домовилися про єдину політику з прийому біженців і вирішили продовжити санкції щодо Росії.