Постачання питної води в Україні може припинитися через 9-14 днів

08:03, 07.07.2018
Постачання питної води в Україні може припинитися через 9-14 днів

Воду подаватимуть по годинам або взагалі підвозитимуть цистернами, якщо хлор для очищення найближчим часом не з’явиться

Централізоване постачання питної води в Україні може припинитися за 9-14 днів через відсутність хлору для її знезараження.

Про це повідомляє прес-служба Київводоканалу.

У середині червня підприємство хімічної галузі «ДніпроАзот», яке виробляє рідкий хлор, що використовують водоканали для знезараження питної води, попередив про зупинку виробництва.

Через це на водопровідно-каналізаційних підприємствах України виникла складна ситуація зі знезараженням питної води.

«На деяких підприємствах залишків хлору залишилося від тижня до 20 діб», — заявили у водоканалі.

Про таку ситуацію повідомили уряд та Раду з національної безпеки та оборони — їх попросили втрутитися та вирішити питання з поставкою хлору.

«Але, на жаль, і досі Дніпроазот не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, реалізовані повністю», — повідомили у «Київводоканалі».

Зазначається, що поставки хлору в цистернах з Румунії дуже проблематичні, оскільки європейські цистерни не можуть змінювати колісну базу, а також повинні мати сертифікацію в Україні.

У цистернах хлор для знезараження отримують Київ, Харків, Кривий Ріг, Маріуполь та інші міста.

У «Київводоканалі» заявили, якщо завод «ДніпроАзот» терміново не відновить роботу, то вже на початку наступного тижня (9 липня) в деяких регіонах України може бути значно обмежена подача води в централізовану водопровідну мережу, а в деяких регіонах — повністю припинена.

Нагадаємо, киян попередили про повне відключення електроенергії із серпня через те, що на столичні ТЕС не подається газ.