Хлор для знезараження питної води Україні надала Румунія

08:28, 19.07.2018
Хлор для знезараження питної води Україні надала Румунія

У Києві залишилося хлору ще десь на місяць. Фото Цензор.НЕТ

В Україну вже почав надходити імпортований хлор із Румунії.
 
Про це повідомила віце-президент Асоціації водоканалів України Ольга Бабій каналу "112 Україна".
 
Як зазначила Бабій, хлор, без якого неможлива подача питної води, почали завозити невеликими партіями - 30-40 тонн на тиждень з Румунії. 
 
Також до 30 серпня в Україну почнуть доставляти хлор з Польщі  і Словаччини, а також цистернами з Узбекистану.
 
Вона додала, що зараз переобладнуються всі потужності, що дозволить Києву та Кривому Рогу приймати цистерни з хлором і переливати його в контейнери для інших споживачів.
 
Як відомо, в Україні склалася важка ситуація з наявністю хлору для очищення води. Найбільше це торкнулося Харкова, Запоріжжя, Кропивницького і Вінниці. 
 
У Києві залишилося хлору ще десь на місяць.
 
Причиною цього стало те, що в середині червня підприємство "ДніпроАзот", яке виробляє рідкий хлор, необхідний водоканалам для знезараження питної води, попередив, що припиняє постачання та зупиняє виробництво реагенту, оскільки через подорожчання газу виробництво їхньої продукції стало невигідним.
 
"Дніпроазот" досі не відновив свою роботу. Залишки хлору, які були на момент його зупинки, реалізовані повністю.
 
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман 13 липня запевнив, що рідкий хлор для очищення питної води в Україні буде попри проблеми хімзаводу "Дніпроазот".
 
У "Київводоканалі" в свою чергу повідомили, що можуть обмежити подачу води, зберігши її на кілька годин на добу. Київська влада заявляла, що планує до 2019 року знищити хлорне господарство та перейти на сучасну технологію очищення води.