Останній західний бренд готелів пішов з окупованого Криму через санкції

10:54, 04.08.2018
Останній західний бренд готелів пішов з окупованого Криму через санкції

Готель продовжує працювати, однак вже не під брендом Best Western hotel (фото з відкритих джерел)

Американська компанія Best Western Hotels & Resorts, остання західна мережа готелів у Криму, пішла з окупованого півострова в результаті дії санкцій.
 
Про це повідомляє Reuters з посиланням на двох працівників готелю мережі у Севастополі.
 
The Best Western Sevastopol Hotel, будівля радянської епохи на пристані в порту Севастополя, була однією з небагатьох ознак присутності міжнародного бізнесу, що залишилася після анексії 2014 року. 
 
Інші великі бренди, серед яких McDonald's Corp і Radisson Hotels, вже пішли з Криму.
 
Готель продовжує працювати, однак вже не під брендом Best Western hotel, на сайтах бронювання житла він має назву Sevastopol Hotel and Spa.
 
Вихід з Криму Best Western демонструє той факт, що навіть через чотири роки після запровадження санкцій США і ЄС західні інвестори досі працювали в Криму, однак змушені покидати півострів через санкції. 
 
Санкції передбачають заборону на інвестиції в Крим, заборону бізнес-операцій з фігурантами чорних списків та заборону західним компаніям проводити кошти через кримські банки.
 
Гендиректор компанії Best Western Hotels & Resorts, чий офіс розташований у Фініксі, Аризона, відмовився коментувати ситуацію. 
 
Втім компанія не керує готелями мереж самостійно, а має франчайзингову систему, за якою власники чи оператори готелів сплачують за використання бренду, маркетинг та службу підтримки.
 
За даними працівників готелю, франчайзингова угода севастопольського готелю з американською компанією завершилася в жовтні минулого року через санкції.
 
Оператор готелю у Севастополі - компанія Sevastopol Investment Group Ltd - зареєстрована на Сейшельських островах.
 
19 червня Рада ЄС продовжила до 23 червня 2019 року санкції, які передбачають заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Крим та імпортувати товари з півострова.
 
Як повідомляла "УМ", Євросоюз ввів санкції відносно шести компаній, які брали участь в будівництві Керченського моста.