У Москві публічно спалили 5 тонн сирів і ковбас з Європи та США (фото)

11:11, 13.10.2018
У Москві публічно спалили 5 тонн сирів і ковбас з Європи та США (фото)

М'ясна продукція була спалена, молочна - знищена механічним способом (фото: fsvps.ru)

У Москві співробітники Россільгоспнагляду знищили 5,5 тонни санкційних сирів, ковбас і яловичини, виявлених на одному зі складів міста.
 
Про це повідомляє російське агентство "Інтерфакс".
 
Як йдеться в повідомленні, знайдено було 72 сорти сиру з Великобританії, Данії, Німеччини, Італії, Іспанії, Франції та Нідерландів загальною вагою 3,9 тонн, 30 сортів ковбаси з Іспанії та Італії загальною вагою близько 1,5 тонни, а також 12 кг охолодженої яловичини із США.
 
У п'ятницю вся ця продукція була знищена на спеціальному полігоні відходів в Московській області. 
 
М'ясна продукція була спалена, молочна - знищена механічним способом.
 
 
Нагадаємо, що Росія в серпні 2014 року ввела ембарго на імпорт продуктів із країн, які ввели відносно неї санкції. Під заборону потрапили м'ясо, ковбаси, риба і морепродукти, овочі, фрукти, молочна продукція.
 
За цей час, за даними Россільгоспнагляду, було знищено понад 26 тисяч тонн забороненої продукції, в основному - продукції рослинництва.
 
Зауважимо, влада Росії публічно знищує санкційну їжу, яку знаходить на прилавках магазинів, незважаючи на протести і вимоги прийняти закон про безоплатну передачу товарів нужденним категоріям громадян Росії.
 
Раніше СОТ прийняла до розгляду арбітражний позов ЄС щодо дій Росії, яка обмежила експорт свинини з ЄС після введення санкцій за анексію Криму.
 
Як повідомляла "УМ", надлишкове зерно з окупованого Криму експортують до Башара Асада в Сирію.