Валютні резерви України зросли на 974 мільйони доларів, повернувшись до «безпечного» рівня

11:55, 06.12.2018
Валютні резерви України зросли на 974 мільйони доларів, повернувшись до «безпечного» рівня

Уряд отримав 2 мільярди доларів від розміщення єврооблігацій і 82,9 мільйона доларів від продажу облігацій внутрішньої державної позики (фото: Delo.ua)

Міжнародні резерви України в листопаді збільшилися на 5,8% до 17,7 мільярда доларів у порівнянні з жовтнем. 
 
Про це в середу, 5 грудня, повідомили в прес-службі Національного банку України.
 
Зазначається, що міжнародні резерви зросли за листопад на 974,5 мільйона доларів - до 17,7 мільярда доларів станом на 1 грудня 2018 року.
 
Обсяг міжнародних резервів збільшився завдяки залученню коштів урядом, а також придбанню валюти Нацбанком на міжбанківському ринку.
 
Зазначається, що уряд отримав 2 мільярди доларів від розміщення єврооблігацій і 82,9 мільйона доларів від продажу облігацій внутрішньої державної позики.
 
При цьому платежі за державним боргом були менші, ніж надходження від продажу державних цінних паперів.
 
Зокрема, в листопаді уряд і Національний банк оплатили на користь Міжнародного валютного фонду 439,1 мільйона доларів (в еквіваленті).
 
Інші платежі уряду з обслуговування і погашення державного боргу в іноземній валюті склали 238,2 мільйона доларів на еквіваленті, з яких 149,1 мільйона доларів у державних облігаціях внутрішньої державної позики і 18,5 мільйона доларів - за єврооблігаціями.
 
Усього станом на 1 грудня 2018 року обсяг міжнародних резервів покриває 3 місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду і Національного банку.
 
Як повідомляла "УМ", курс гривні суттєво зміцнився до євро та долара.