Павло Жебрівський відмовився від посади аудитора НАБУ

15:15, 19.12.2018
Павло Жебрівський відмовився від посади аудитора НАБУ

Павло Жебрівський каже, що парламент не ухвалює необхідні документи для забезпечення роботи аудиторів НАБУ (фото: patrioty.org.ua)

Павло Жебрівський, призначений президентом Петром Порошенком на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро, написав заяву про складання повноважень.
 
Про це він повідомив у Facebook.
 
"15.11.18 я направив заяву про складання своїх повноважень аудитора НАБУ до Адміністрації президента України і з сьогоднішнього дня (з 19 грудня, - ред.) вважаю себе вільним від цих обов’язків", - написав Жебрівський.
 
Він пояснив таке рішення тим, що парламент не ухвалює необхідні документи для забезпечення роботи аудиторів НАБУ.
 
"Для початку роботи аудиторів необхідно прийняти ряд документів, положень, затвердити процедури та визначити бюджет процесу. Верховна Рада України це ігнорує. Це унеможливило виконання тієї роботи, яку вважав важливою і почесною у рамках діючого законодавства", - стверджує Жебрівський.
 
За його словами, потрібні проекти та пропозиції розроблені та направлені у "відповідні органи влади".
 
"Я поновлюю свою участь у політичному процесі, у тому числі - для боротьби з корупцією", - заявив Жебрівський.
 
Нагадаємо, 19 червня президент Петро Порошенко підписав указ про призначення аудитором НАБУ Павла Жебрівського, який до цього керував Донецькою військово-цивільною адміністрацією. Після цього українське представництво Transparency International, "Центр протидії корупції" та ГО "Автомайдан" подали в суд на президента України через те, що, на їх переконання, Жебрівський не має достатньо досвіду дл роботи в НАБУ.