У Києві вперше виступив скрипаль-віртуоз Девід Ґарретт

14:08, 17.12.2016
У Києві вперше виступив скрипаль-віртуоз Девід Ґарретт

Під час його виступів на сцені жодних спецефектів, головна дійова особа – скрипка. (Фото: Марія Сулима)

На сцені – жодних декорацій, лише музиканти і великий екран з трансляцією концерту. Девід Ґарретт не використовує спецефектів, бо ж під час його виступів головна дійова особа – скрипка. І володіє нею Ґарретт не просто майстерно, цей тандем – магічний. І хай у такому собі двобої між гітарою і скрипкою, який влаштували на сцені, за словами Девіда, перемогла хороша музика, все-таки королевою цього вечора була саме скрипка.
 
За понад дві години прозвучала як класика у чистому вигляді – Вівальді та Чайковський, так і рокові композиції Kashmir, Smells like teen spirits. Ну, і не можна не згадати Емінемову Lose yourself – це саме той випадок, коли переспівана композиція дорівнялася оригіналу, якщо не перевершила його. А також Ґарреттовий Midnight Waltz, той, що любить його мама – дуже зворушливий і ніжний. І щирий – яким на сцені є і сам скрипаль. Тож не дарма завершальну пісню глядачі слухали стоячи.
 
Девід Ґарретт продемонстрував на київській сцені, що не просто так потрапив до Книги рекордів Гіннесса як найшвидший скрипаль у світі – на скрипці він може зіграти все. Щоденне чотиригодинне грання дається взнаки. Даються взнаки і мало не щоденні концерти – з-під комірця на шиї Девіда видніється пластир, але того нікому не помітно.
 
У Києві Девід Ґарретт вперше, але, як розповів на сцені сам скрипаль, його бабуся росла в Україні, тож щасливий тут опинитися. Можливо, саме через те, що так пов’язаний із нашою державою, 18 грудня у Києві Девід Ґарретт відіграє другий – додатковий концерт.