У Швейцарії арештували 15 мільйонів євро української застави за проведення Євробачення

10:10, 23.06.2017
У Швейцарії арештували 15 мільйонів євро української застави за проведення Євробачення

Українська застава за проведення Євробачення арештована у Швейцарії без пояснення причини

У Швейцарії наклали арешт на 15 мільйонів євро, внесених Україною для Європейської мовної спілки (організатора конкурсу) як гарантію належного проведення пісенного конкурсу "Євробачення" у 2017 році.

Процедуру ініціювало Женевське управління примусового стягнення заборгованості, повідомляє канал UA: Перший.

"Для гарантування підготовки та проведення Євробачення-2017 в Україні Європейській мовній спілці було надано фінансову гарантію в сумі 15 мільйонів євро як гарантію належного проведення Євробачення. Міжнародний пісенний конкурс був успішно проведений в Україні, отже сума гарантії мала повернутись", - ідеться в повідомленні українських представників конкурсу.

Європейська мовна спілка повідомила Національній суспільній телерадіокомпанії України, що Женевське управління примусового стягнення заборгованості ініціювало процедуру накладення арешту на суму цієї гарантії.

У своєму офіційному листі до ЄМС це управління не повідомило про підстави накладення арешту і не вказало ініціатора цієї процедури.

"Ми найняли юридичну фірму зі Швейцарії, оскільки потрібно з’ясувати всі обставини справи та визначити порядок застосування процедури накладення арешту відповідно до швейцарського законодавства", - зазначив Зураб Аласанія.