Україна розшукує через Інтерпол 52 картини з Сімферополя

16:54, 17.08.2017
Україна розшукує через Інтерпол 52 картини з Сімферополя

Полотно "Лунная ночь" Айвазовського розшукують по лінії Інтерполу.

Україна оголосила в державний та міждержавний розшуки каналами Інтерполу 52 картини свого Музейного фонду, які було передано до Сімферопольського художнього музею у березні 2014 року.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим у четвер.

 

Серед них такі полотна художників XVIII-XIX століття як "Лунная ночь" Івана Айвазовського, "Дорога в лесу" Івана Шишкіна, "Болото" Ісаака Левітана та інші, йдеться у повідомленні.

 

Орієнтовна оціночна вартість картин станом на 20 березня 2014 року становила 1 млн 324 тис. доларів, зазначили у прокуратурі.

 

«Оголошення культурних цінностей у розшук Інтерполу прискорить процес їх повернення до Музейного фонду України. Прокуратурою надаватиметься правова оцінка по кожному факту незаконного заволодіння та користування надбанням, що належать нашій державі», – вважає прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов.

 

Прокурор нагадав, що у грудні минулого року Окружний суд Амстердама своїм рішенням визнав, що колекція "Скіфського золота" належить Україні і повинна бути повернута на її територію".

 

Нагадаємо, доля багатьох історичних і культурних цінностей України, які перебували на території Криму на момент окупації, наразі невідома. Окремі твори мистецтва були вивезені до Москви і Санкт-Петербургу.