Руслана на День Незалежності заспівала в гетьманській столиці Мазепи

15:20, 24.08.2017
Руслана на День Незалежності заспівала в гетьманській столиці Мазепи

Руслана в Батурині. (RuslanaOfficial)

У День Незалежності у Батурині  серед тих, хто прокладав  шлях до самостійності, згадують гетьманів України.

Саме там плекав надії на Незалежність гетьман Дем’ян Ігнатович. Там 15 років, долаючи шалений спротив, формував державу гетьман Іван Самойлович. За 21 рік гетьман Іван Мазепа створив економічно сильну Гетьманську Україну з європейським рівнем культури і освіти. «Золота осінь» Гетьманщини з Кирилом Розумовським – це так само історія Батурина,  резиденції гетьманів України з 1669 по 1708 рік та з 1750 по 1764 рік.

Це Батурин  приніс себе в жертву на самому піку свого розвитку, коли  308 років тому український народ пережив одну з найбільших своїх трагедій – знищення гетьманської столиці, щоб через століття відродитися знову.
 

Увечері у цитаделі Батуринської фортеці, яка засяє жовто-блакитними кольорами,  відбудеться святкове шоу, яке завершиться виступом співачки Руслани Лижичко.

На сцені спеціально змонтованій сцені також будуть  співачка My Ree, гурти «Новий день» та «Протифаza».

«Це буде особливий виступ для всіх нас, - упевнена Руслана. - Я представлю фрагменти мого нового музичного стилю на основі української прадавньої екзотики.

Будуть мої найкращі пісні, які ви добре знаєте, та пісні з нового альбому, серед яких “Я люблю ”, прем’єра якої відбулася на “Євробаченні 2017”. Це моя мрія виступити в Батуринській фортеці. Шлях до Незалежності України починався з Гетьманщини. Час творити свою країну самим!»

За запрошеннями на кончерт потрапить тисяча осіб, серед них -  батуринці-учасники АТО.  Пряму трансляцію дійства можна буде дивитись на Youtube-каналі http://youtube.com/ruslanatube.