У Львові зірвали концерт Бабкіна через виступи у Криму (фото)

09:30, 08.10.2017
У Львові зірвали концерт Бабкіна через виступи у Криму (фото)

Місце виступу Сергія Бабкіна у клубі "Малевич" у Львові було заблоковано.

Активісти націоналістичних організацій (зокрема, ОУН, С14 тощо) зірвали концерт  харківського співака, колишнього фронтмена гурту 5nizza Сергія Бабкіна, запланований у клубі «Малевич» у Львові в суботу ввечері.

 

Член організації ОУН Олег Окопський у Facebook написав, що обурення активістів виклакав той факт, що Сергій Бабкін продовжує гастролювати з сольними концертами в Росії та в анексованому Криму. Тому патріоти пропонували співаку визначитися: чи вважає він Росію державою-агресором і оприлюднити свою позицію публічно.

 

 

Спочатку націоналісти заблокували вхід до клубу «Малевич», не пропускаючи на концерт фанатів Бабкіна. Після цього співак пішов на перемовини із блокувальниками, проте усіляко ухилявся від прямих відповідей і так і не назвав Росію агресором.

 

"На запитання, чи вважає він Росію агресором в Україні, Бабкін відповів, що виріс в сім’ї військових, має батька підполковника, брата майора, а також багато знайомих військових, які йому розповідають, що відбувається. На його думку, ця ситуація дуже неоднозначна. І її не можна так просто вирішити",- зазначив один з пікетувальників.

 

 

За словами патріотів, артист відмовився визнати Росію агресором, а на запитання, чи Путін ху…ло просто розсміявся.

 

Уникнути протистоянням між учасниками блокування і прихильниками Бабкіна так і не вдалось, тож поліція затримала декілька найагресивніших чоловіків з різних таборів протистояння. Адже люди, які прийшли із квитками на концерт, спробували прорватись у середину. Тоді як блокувальники почали їх відштовхувати.

 

Після цього фани Бабкіна почали співати його пісні, тоді як націоналісти у відповідь заспівали повстанських пісень, а також Гімн України.

 

Згодом організатори заявили, що виступ скасовано, а гроші за квитки повернуть 9 жовтня.

 

Сам же Бабкін опублікував в Instagram в ніч на неділю відеозвернення до своїх шанувальників.

 

 

"Я патріот своєї країни. Я люблю свою країну. Я стараюсь для своєї країни і для своїх людей. Ті, хто знають мене, знають, що я далекий від політики. Вони знають, що я говорю зі сцени, говорю своїми піснями", - сказав музикант.

 

І додав, звертаючись до фанів: «Мені дуже шкода, що ті люди, які забороняють нам проводити концерт, вважають, що їхня позиція вища ніж ваша. Вони називаються "свободою", однак не дають цю свободу».

 

Харківський співак Сергій Бабкін - колишній фронтмен гурту 5nizza після початку збройної агресії Росії проти України спочатку в складі вищезгаданої групи, а потім із сольними концертами неодноразово виступав у окупованому Криму та в Росії.

 

Крім того, Бабкін заперечує факт збройної агресії Росії проти України та вважає події на сході бажанням жителів Луганська та Донецька "жити інакше".