ONUKA відмовилась виступати з російськими гуртами у Празі

12:32, 03.11.2017
ONUKA відмовилась виступати з російськими гуртами у Празі

Гурт поставив умову про зміну афіші та виступ на окремій сцені (Фото: Facebook гурту ONUKA)

Гурт ONUKA відмовився виступати разом з російськими гуртами на концерті 10 листопада в Palác Akropolis у Празі. Таке рішення було прийнято після скандалу, який виник у сомережах після пови афіші виступу гурту.
 
Зокрема, в мережі помітили, що на цьому заході ONUKA має виступати разом з російськими артистами, а на афіші заходу зазначено «Onuka /Ua + showcase of indie music from Russia and Ukraine».
 
Зокрема, розділяти сцену з ONUKA мають росіяни Ambidextrous, Lovozero, Юлія Накарякова та російсько-український гурт «Адвокати» – новий проект колишнього учасника групи Dzierzynski Bitz Євгена Іваненка.
 
"Меседж з афіші цілком зрозумілий. Власне «Мир-дружба-жвачка». Тут в Чехії Україна поволі налагоджує якусь таку інформаційну політику. Посол пише статті і роздає інтерв’ю. Купка божевільних ентузіастів постійно намагається пробитися в інформаційний простір з чітким повідомленням: «Росія – агресор. Росія – окупант». А тут от оцей Showcase", - написав у Facebook Radko Mokryk.
 
 
Менеджмент ONUKA пояснити цю ситуацію виданню Cultprostir:
 
«Наша обов’язкова умова – зміна афіші і назви заходу, в рамках якого представляє свій шоу-кейс ONUKA, а також виступ гурту на окремій сцені без участі російських музикантів у концерті».
 
Ймовірно, чеські організатори до прохання Онуки дослухалися, тому що наразі на сторінці події у Facebook з’явилась нова афіша – на ній нема жодного слова про учасників з Росії.