Актор Тарас Денисенко помер у віці 52 років

08:02, 08.11.2017
Актор Тарас Денисенко помер у віці 52 років

Тарас Денисенко помер від невиліковної хвороби (Sergiy Trymbach / Facebook)

Актор Тарас Денисенко помер у віці 52 років після важкої хвороби.

Про це повідомляє Міністерство культури України.

"Помер Тарас Денисенко, актор, сценарист, кіноактор, режисер. Син кіноакторки Наталії Наум та кінорежисера Володимира Денисенка. Міністерство культури висловлює щирі співчуття рідним та близьким Тараса Денисенка. Вічна пам’ять!", - ідеться в повідомленні, в якому зазначено, що про час та місце поховання буде повідомлено додатково.

Тарас Денисенко - одружений та має трьох дітей (Орест, Марія, Гордій). Старший син, Орест, зіграв у фільмі "Мийники автомобілів", в роботі учня Тараса Володимировича — Володимира Тихого. Молодший син, Гордій, зіграв разом з батьком у короткометражній стрічці "Гамбурґ".

Актор першу свою роль зіграв у фільмі "Високий перевал", а популярність принесла робота в іншій картині - "Які ж ми були молоді", за яку він отримав Приз СК України "За найкращу чоловічу роль" на кінофестивалі "Молодість—85".

"Денисенко стає чи не найвостребуванішим українським актором, одна роль за іншою. У 91-му - у стрічці "Кисневий голод" Андрія Дончика.він зіграв роль молодого українця, який в умовах тодішнього армійського побуту захищає свою людську і національну гідність. Відтепер Тарас Денисенко стає не просто актором, а Символом українства у зламний, перехідний період. То ж прихід до ролі Тараса Шевченка у фільмах "Тарас Шевченко. Заповіт" та "Поет і княжна" був цілком закономірним", - пише про нього кінокритик та очільник Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач.

"Він поставив фільм - "Мій хлопчику", два роки тому. Бути б продовженню, а тільки в ньому вже сиділа страшна хвороба", - зазначає про Денисенка-режисера Сергій Тримбач.