Порошенко узаконив звільнення українського кінематографу від сплати ПДВ

20:10, 30.11.2017
Порошенко узаконив звільнення українського кінематографу від сплати ПДВ

Президент Порошенко під час зустрічі із представниками вітчизняної теле- та кіноіндустрії. (Фото прес-служби Президента України)

Президент України Петро Порошенко підписав законопроекти, які на п’ять років звільняють український кінематограф від сплати ПДВ та дозволяють імпортувати обладнання без сплати мита.

 

Про це повідомляє пресс-служба Президента у четвер.

 

Глава держави зробив це під час зустрічі із представниками вітчизняної теле- та кіноіндустрії.

 

Порошенко наголосив, що саме зміни до Податкового і Митного кодексів сприятимуть подальшій підтримці та розвитку виробництва якісного вітчизняного кінопродукту.

 

«Зараз переді мною є ще один закон, навіть два, які спрямовані на подальшу державну підтримку кінематографії. Йдеться і про зняття оподаткування, зняття мита на обладнання, яке завозиться кінематографістами для того, щоб знімати якісне, патріотичне, українське кіно», – підкреслив Президент.

 

Зазначається, що закони впроваджують звільнення на 5 років від оподаткування ПДВ та ввізного мита товарів, що використовуються у кінематографії. Також, передбачені пільги з ПДВ при дистрибуції, демонстрації, розповсюдженні національних та іноземних фільмів, озвучених державною мовою.

 

«Я тішуся цьому, бо це означає, що командними діями ми можемо забезпечити ефективну координацію продюсерів, творчої інтелігенції, громадськості, парламенту, уряду і Президента», – сказав Петро Порошенко.

 

Присутні на зустрічі представники теле- та кіноіндустрії подякували Президенту за послідовну підтримку галузі й висловили переконання, що в майбутньому кількість якісного українського кіно зростатиме.