У Дніпрі викрали меморіальну дошку поета-дисидента Олександра Галича

14:18, 30.12.2017
У Дніпрі викрали меморіальну дошку поета-дисидента Олександра Галича

Злочинці у Дніпрі сподівалися здати барельєф Галича на металобрухт.

Злодії викрали меморіальну дошку з барельєфом поета-дисидента, барда і драматурга Олександра Галича у місті Дніпро. Меморіальний знак зник з будинку №74 на вулиці Старокозацькій, де народився і прожив перші роки життя поет.

 

Інформацію про викрадення дошки з барельєфом підтвердили в міськраді Дніпра, передає Радіо Свобода у суботу.

 

Як повідомив позаштатний радник міського голови з питань культури Євген Гендін, згодом дошку знайшли неподалік від місця встановлення, та тепер вона потребує реставрації.

 

Як припустив пан Гендін, крадії сподівались, що меморіальний знак вдасться здати на металобрухт. У міськраді обіцяють, що після невеликої реставрації дошка повернеться на своє місце.

 

В обласному управлінні поліції повідомили, що із заявою про викрадення меморіального знаку до правоохоронців поки що не звертались.

 

Нагадаємо, у грудні 2016 року в Дніпрі урочисто відкрили меморіальну дошку уродженцю міста, поету-дисиденту Олександру Галичу.

 

Олександр Галич (Гінзбург) народився в Дніпрі (тодішньому Катеринославі) 19 жовтня 1918 року в родині службовців. На початку 50-х років ім’я Галича стає відомим як автора бардівських пісень, які поширюються й слухаються в СРСР нелегально.

 

Політична гострота авторських пісень Галича стала причиною того, що, за рішенням влади, його виключили зі Спілки письменників. У 1974 році забороненими стають всі його твори. Того ж року Галич залишає СРСР й емігрує спочатку в Норвегію, а пізніше у Францію.