Нацрада пропонує ввести штрафи або кримінальну відповідальність для артистів-гастролерів по Росії

18:03, 11.01.2018
Нацрада пропонує ввести штрафи або кримінальну відповідальність для артистів-гастролерів по Росії

Артистки, які виступали на Різдво-2018 в Сочі (hochu.ua)

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення пропонує ввести штрафи або кримінальну відповідальність для українських артистів, що виступають в Росії.

"Законодавці могли би розглянути й застосувати світову практику щодо впливу на вітчизняних виконавців, які ведуть концертну діяльність у країні, що визнана агресором. Це можуть бути штрафні санкції або кримінальна відповідальність для них", - ідеться в повідомленні Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

У відомстві наголошують, що наразі жодних прав обмежувати виступи українських "зірок", що розважають публіку в Росії, немає.

"Телерадіоорганізації могли би бути зобов’язані обмежити участь таких артистів чи діячів культури в ефірі, можливо на певний період. У такому разі національний регулятор отримає реальні важелі впливу на мовників", - продовжують пропонувати ідеї в Нацраді.

Нацрада також пропонує депутатам вирішити колізію, при якій фільми, зняті в СРСР дозволені до показу, але в них знімалися актори, яких заборонили в Україні.

Також у відомстві звернули увагу на те, що телеканали формально виконують вимоги щодо збільшення українських передач в ефірах та нагадали, що перехідний період завершується у жовтні 2018 року.

Серед іншого просять депутатів законодавчо обмежити політиків у тому, що вони ведуть телепередачі.