В Україні заборонено фільм «Матильда» про Миколу ІІ

10:46, 18.01.2018
В Україні заборонено фільм «Матильда» про Миколу ІІ

Фільм "Матильда" зазнав скандальної слади не лише в Росії, але й в Україні.

Російський фільм режисера Олексія Учителя “Матильда”, сюжетна лінія якого пов’язана з життям святих царственних страстотерпців, забороненено до прокату в Україні.

 

Про це повідомив журналістам член експертної ради при Держкіно України, книговидавець Дмитро Капранов.

 

“От зараз ми не дозволили прокат “Матильди” за формальним критерієм”, – зазначив пан Капранов.

 

Він пояснив, що у створенні фільму брав участь музикант, який знаходиться у так званому “чорному списку”.

 

«Наші глядачі можуть спитати: як так, всього лише музикант, а ви забороняєте. А у відповідь я можу сказати: ви готові купувати на базарі кавуни з нітратами? Так, там є вітаміни, але там є і нітрати. Ці люди з "чорного списку" – це нітрати, вони є, значить, продукція вважається отруйною», – пояснив Капранов позицію Держкіно.

 

Зауважимо, нещодавня прем’єра цього фільму в Росії викликала обурення у православної громадськості. Однією з найпомітніших противниць фільму «Матильда» є зрадниця України, колишня самопроголошена «прокурор Криму» Наталія Поклонська, яка вважає, що стрічка ображає почуття віруючих..

 

У Єкатеринбурзі навіть підпалили кінотеатр, щоб зірвати прем’єру.

 

Нагадаємо, що рішенням ювілейного Архієрейського Собору Руської Православної Церкви розстріляні більшовиками імператор Микола II з членами родини були канонізовані у лику страстотерпців, а Патріарх Кирил закликав уникати "домислів, які здатні поранити величезну кількість людей" при трактуванні історії.

 

Фільм Олексія Учителя "Матильда" розповідає про стосунки майбутнього імператора Миколи II і балерини Матильди Кшесинської.