Тетяна Терен звільняється з посади директора Інституту книги

17:15, 20.01.2018
Тетяна Терен звільняється з посади директора Інституту книги

Тетяні Терен довелося займатися адміністративними проблемами на посаді директора Інституту книги (Тетяна Терен / Facebook)

Тетяна Терен заявила про бажання піти з посади директора Інституту книги через бюрократію, необхідність маніпуляцій із закупівлями техніки, а також відсутністю часу на розвиток проектів.

Про це Тетяна Терен написала у Facebook.

"Учора я написала заяву на звільнення з посади директора Українського інституту книги", - повідомила вона.

Чиновниця написала розлогий пост про те, над чим їй довелося зіткнутися, створюючи Інститут книги "з нуля" Вона переконує - коли міністерство створює нову установу, воно має подбати про реєстрацію, відкриття рахунків, приміщення та майно для новоствореної структури.

"Першого ж дня на посаді мені вручили гору документів для заповнення бюджетного запиту, який, як ви знаєте, з 2017-го подається на три роки наперед. Це було моє перше знайомство з системою і абсурдом цієї системи. Установа, яка існувала тільки на папері, в якій не було ще бухгалтера і фінансиста, мала за кілька днів сформувати і передбачити свою діяльність на три роки наперед", - розповідає Тетяна Терен.

Потім розповіла про проблеми із наймом співробітників у державну установу.

"Тридцять співбесід на посаду головного бухгалтера і майже стільки ж відмов – через зарплату, умови роботи й найчастіше – "нестабільність установи", - зазаначає директорка Інституту Книги.

Вона розповіла про свої досягнення на посаді за півроку. 

"Інститут книги став офіційно зареєстрованою установою. В цієї установи є своє приміщення – з меблями і технікою. В цієї установи є перші члени команди, і з січня в Інститут вже можна набирати повноцінний штат за новими окладами, які принаймні дозволять залучити фахових керівників відділів. У цієї установи є ефективні сторінки у соціальних мережах, розроблені проекти положень програм "Українська книга" ("Книгофонд") та "Цифрова бібліотека", бази контактів, є проекти, які, я сподіваюся, продовжать мої колеги, а також архів матеріалів для майбутнього сайту Інституту, тендер на створення якого ми повторно оголосили в січні", - описує свої досягнення Тетяна Терен.




Нагадаємо, Тетяна Терен у липні очолила Інститут книги. У серпні установа розпочала свою роботу. Напрезентації Тетяна Терен заявляла, що "проводити розширені зустрічі із видавцями, з перекладачами, письменниками, бібліотекарями для того, щоб виробити спільні стратегії і зрозуміти, яку роль Інститут книги може відіграти сьогодні в Україні, які є суспільні очікування, які наші можливості".