Автори «документалки» про Казимира Малевича встановили його справжнє місце народження

14:55, 31.01.2018
Автори «документалки» про Казимира Малевича встановили його справжнє місце народження

Рік народження Каземира Малевича різниться у документах: зустрічається і 1878, і 1879 роки.

Автори документального фільму "Чорний квадрат" про Казимира Малевича запевняють: художник з’явився на світ у приватному маєтку на вулиці Жилянській.

Про уточнення місця народження художника-авангардиста повідомляє "Громадське".

До цього вважалося, що Казимир Малевич народився у Києві на вулиці Бульонській, яка нині перейменована в його честь.

Автор сценарію до стрічки "Чорний квадрат" і дослідниця творчості художника-авангардиста Тетяна Філевська заявили, що дізнатися нові дані про біографію визначного митця вдалося завдяки архівним документам.

Вона також додала, що визначити точний номер будинку, де народився український художник не вдалося, адже за різних часів маєток був під різними номерами.

Фільм "Чорний квадрат" це спільний українсько-італійський проект, який став одним із переможців 9-го конкурсного відбору Держкіно і нині перебуває на завершальному етапі виробництва.

Режисери - Володимир Луцький та Іван Малахов. У стрічці йдеться про життя одного з найвідоміших у світі художників-авангардистів Казимира Малевича. Основна увага буде зосереджена на українському періоді творчості художника.

"В Україні Малевич написав свої перші картини, а коли через роки повернувся додому, у його картинах з’явилися фарби, тому наш фільм більшою мірою стосується саме того періоду творчості Казимира, який він провів на Батьківщині", - зазначив Володимир Луцький, один з режисерів картини.