У Києві відкрилася виставка картин Тетяни Яблонської

10:35, 03.02.2018
У Києві відкрилася виставка картин Тетяни Яблонської

Картини Тетяни Яблонської "Квітень. Сонце" та "Наближається весна" на виставці (Музей книги і друкарства України / Facebook)

У Києві в  Музеї книги та друкарства України на вулиці Лаврській відкрилася виставка картин Тетяни Яблонської.

"2 лютого 2018 р. о 17:00 Музей книги і друкарства України запрошує на відкриття виставки картин видатної української художниці, лауреата Шевченківської премії, Тетяни Яблонської", - ідеться в повідомленні на Facebook-сторінці заходу "Тетяна Яблонська. Прислухаючись до себе".

Організатори зазначають, що картини надані родиною художниці.

"Мені пощастило тісно контактувати з маминою творчістю в її пізній період. Я пишаюся тим, що подавала їй фарби й полотна, інколи бувала для неї моделлю. Останні кілька років її "вікна" обмежилися одним вікном нашої кухні, а полотно й олійні фарби довелося замінити на папір та пастель. Але гострота художнього бачення та проникливість образів від цього лише зросла", - згадувала Гаяне Атаян, молодша донька Тетяни Яблонської.

На виставці будуть представлені близько 70 робіт, написаних в останні роки життя художниці.

"Вона відійшла від якоїсь сюжетності, від ідеології, від літературного компоненту в роботі, і зосередилася на самому живописі, на станах душі й природи. Це були картини близькі до імпресіонізму", — розповідає онука художниці Ірина Зайцева.


Побачити картини Тетяни Яблонської можна у Музеї книги та друкарства України до 12 березня щодня, окрім вівторка, з 10:00 до 17:00. Квитки від 10 до 30 гривень, вхід для членів родин учасників АТО безкоштовний.