В Україні заборонили три російські книжки за пропаганду Кремля

14:55, 06.02.2018
Держкомтелерадіо заборонило ввозити на територію України три російські книжки через пропаганду. Про це йдеться у повідомленні Держкомтелерадіо.
 
Заборонили ввозити книгу «По ту сторону вдохновения» автора Юрія Полякова.
 
«…Поляков виправдовує російську агресію, стверджує «Крым всегда был российский. .. был референдум – Крым хочет в Россию», — наводить причини заборони Держкомтелерадіо.
 
Другим забороненим виданням є «Советский самогон по ГОСТу, коньяк, вино, наливки и настойки» видавництва «АСТ».
 
«Безвинне, на перший погляд, видання про самогон рясніє ілюстраціями радянської символіки, майже кожну його сторінку «прикрашає» георгіївська стрічка», — заявили в Україні.
 
Остання книга з Росії — «Патріот» Андрія Рубанова, яку в Держкомтелерадіо визнали «прикладом пропагандистської прози». 
 
«З літератрознавчої точки зору, це солдафонська графоманія, І водночас в ній використано технологію пропаганди - вербування, агітацію воювати на Донбасі», — заявив член експертної ради Держкомтелерадіо Віталій Довгич.
 
Нагадаємо, що 1 січня 2017 року набув чинності закон «Про внесення змін у деякі закони України щодо обмеження доступу на український ринок іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту».
 
Відповідно до закону, не може бути ввезена в Україну видавнича продукція, яка за змістом спрямована на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу насильницьким шляхом, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки, незаконне захоплення державної влади тощо.