«Фейковий Моцарт»: в найбільших містах України показали підробку легендарної французької вистави

09:51, 19.02.2018
«Фейковий Моцарт»: в найбільших містах України показали підробку легендарної французької вистави

Під час вистави "Mozart, rock concert" (Ольвія Гусак / Facebook)

Відвідувачі концертів-вистав під назвою "Mozart, rock concert", які очікували побачити гастрольні виступи французьких співаків та оригінальний продукт, натомість отримали підробку, в якій виступали українські виконавці.

"Рок-опера.Моцарт в Києві, або історія великого облому. Сьогоднішнього вечора я чекала півроку. Бо сьогодні ми із чоловіком мали йти на всесвітньо відому рок-оперу "Mozart, l'opéra rock", як писали усі афіші. ... Бо за півроку до події ще у вересні-жовтні майже усі квитки були продані. Запідозрила, що щось тут не чисто, уже пізно", - ділиться своїми враженнями після вистави Ольвія Гусак у Facebook.

Вона відзначила, що її спочатку не насторожила відмінність одного слова не афіші, де замість "Mozart, l'opéra rock" було написано "Mozart, rock concert".

"Після першого акту оголосили, що у фойє можна придбати програмки. І тут нас чекав шок - у програмці прізвища виконавців "найуспішнішого французького мюзиклу" були явно надто нашими... Моя сусідка, яка, певно, знала французьку трохи краще за мене, стурбовано обговорювала зі своїм чоловіком, що у Моцарта явно щось із французькою", - продовжила вона та опублікувала фото програмки концерта. 



У коментарях в соцмережах глядачі "фейкової опери" відмічають, що в касах "Палацу "Україна" запевняли - буде виступати оригінальний склад.



"У зв’язку з чисельними питаннями фанатів, ми офіційно інформуємо, що ні MagnifiK Productions, ні жоден з нас особисто не має жодного стосунку до низки концертів Mozart l’Opera Rock, що відбудуться в Києві в лютому місяці та в інших містах України", - переклала повідомлення творця вистави "Моцарт. Опера" Мікеланджело Локонте Олеся Стужук.

У листопаді 2017 року він заявив, що "WAM Productions не отримували жодного запиту на ліцензію для проведення цих шоу і тим паче не давали дозволу на їх постановку".

Виставу-плагіат показали в Харкові, Запоріжжі, Дніпрі, Полтаві, Сумах, Житомирі, Рівному, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Хмельницькому та Києві. при цьому в назві зазанчалося, що це "Mozart, L'Opéra rock Le Concert", а на квитках фірми-розповсюджувача білетів Рarter.ua був напис українською "Рок-опера Моцарт. Концерт".


(зображення із сайту 44.ua)