У Криму зникли учасники гурту Pussy Riot

14:15, 27.02.2018
У Криму зникли учасники гурту Pussy Riot

Учасники групи Pussy Riot Ольга Борисова і Олександр Софєєв.

Учасники групи Pussy Riot Ольга Борисова і Олександр Софєєв, які планували взяти участь в акції на підтримку політв’язня Олега Сенцова, пропали в анексованому Криму невдовзі після прибуття.

 

Вони збиралися вилетіти з Сімферополя до Москви, проте їх місцезнаходження не встановлене ні в Криму, ні в Москві.

 

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк у вівторок.

 

"Ольга Борисова і Олександр Софєєв, які приїжджали в Крим, щоб взяти участь в акції на підтримку Олега Сенцова, і яких за останні два дні тричі затримували співробітники поліції і ФСБ, мали вилетіти з Сімферополя до Москви на одному з останніх рейсів о 20.40 або 20.50", - повідомив Наумлюк.

 

За його словами, у Борисової і Софєєва, які вже мали б  прилетіти до Москви, не було працюючих телефонів, оскільки поліція повернула їх після вилучення зламаними.

 

"Купити мобільний у Криму вони просто не встигали. У них були гроші на рейс і добратися з аеропорту до Москви. Була домовленість, що вони попросять у кого-небудь телефон, щоб повідомити у будь-якому разі: вдалося їм сісти на літак або ні. Але вони нікому не телефонували", - повідомив журналіст.

 

Він уточнив, що черговий лінійного відділу поліції в аеропорту Сімферополя сказав, що нікого напередодні увечері не затримував. Проте, досі ніяких новин про учасників групи Pussy Riot не надходить.

 

"Можливо, вони просто ще не дісталися додому, а телефон подзвонити їм ніхто не довірив, але їх пропажа на такий термін викликає значні побоювання. Особливо, враховуючи кримські реалії", - написав Наумлюк.

 

Зазначимо, що в 2017 році учасниці групи Pussy Riot Борисова й Альохіна провели акцію на підтримку Олега Сенцова в Якутську, де він тоді відбував покарання, за що були затримані за звинуваченням у проведенні несанкціонованої масової акції.