Шість українських університетів увійшли до рейтингу із тисячі кращих ВНЗ світу

15:39, 28.02.2018
Шість українських університетів увійшли до рейтингу із тисячі кращих ВНЗ світу

Рейтинги навчальних закладів допомагають обрати кращий ВУЗ для освіти (jur-academy-mantiya.com.ua)

В світовий рейтинг навчальних закладів The QS World University Rankings увійшли Харківський університет ім. Каразіна, Київський університет ім. Шевченка, Київський політехнічний інститут, Харківський політехнічний інститут, Донецький національний університет (Вінниця) та Сумський державний університет.

Харківський університет ім. Каразіна, хоч і "випав" із ТОП-400, однак отримав найкращий результат серед українських навчальних закладів. Він у рейтингу займає позицію між 401-410 сходинко.

Наступний - КНУ імені Тараса Шевченка. Навчальний заклад показав зростання на двадцять позицій та посідає 411-420 позицію.

Найкращу динаміку зростання показав Київський політехнічний інститут імені Сікорського: з 551-600 місця він піднявся до 500-550 позиції.

Харківський політехнічний інститут, Донецький національний університет (Вінниця) та Сумський державний університет стабільно є у рейтингу поза 700-м місцем.

Найкращим у світі визнали Массачусетський інститут технологій. Далі за рейтингом іде Стенфордський університет, наступний - Гарвард.

У десятку кращих також потрапили Каліфорнійський інститут технологій, Кембридж, Оксфорд, Університетський коледж Лондона, Королівський коледж Лондона, Чиказький університет та Швейцарський федеральний інститут технологій.

Рейтинг найкращих університетів світу – це глобальне дослідження, а також рейтинг найкращих вищих навчальних закладів світового значення за показником їхнього досягнень у галузі освіти і науки. Розрахований за методикою британської консалтингової компанії Quacquarelli Symonds (QS).