Ізраїльська співачка Нетта перемогла на Євробаченні-2018

09:43, 13.05.2018
Ізраїльська співачка Нетта перемогла на Євробаченні-2018

Євробачення-2019 пройде в Ізраїлі

Ізраїльська співачка Netta із запальною піснею "Ііграшка" перемогла у фіналі Євробачення-2018, який відбувся 12 травня у столиці Португалії Лісабоні.

Нетта отримала 212 балі за результатами голосування жюрі (третя сходинка після співаків із австрії та Швеції) та 258 балів за результатами глядацького голосування.

До речі, букмекери довгий час пророчили перемогу саме Нетті Барзілай, кліп на пісню "Тoy" набрав понад 27 мільйонів переглядів за 2 місяці.



Представник України співак Melovin відкривав фінал. За результатами суми балів він посів 17-ту сходинку. Жюрі Азербайджану дало українцеві 6 балів та Молдови - 5 балів, цим професійні експерти і обмежилися. Натомість глядачі із різних країн додали ще 119 балів.

По 12 балів за результатами голосування глядачів Меловін отримав від Польщі, Чехії та Білорусі. 10 балів додалося від глядачів із Молдови, по 8 із Італії. Росії, Азербайджану, Грузії. По 7 балів поставили Ізраїль і Чорногорія, 5 - Сан-Марино, наступні 16 балів надійшли від Франції, Португалії, Македонії та Вірменії, 3 - від Латвії, 2 - від Кіпру та бал від Болгарії.
 



Під час виступів не обійшлося і без несподіванок: коли на сцені була співачка із Британії SuRie (СуРі), до неї підбіг чоловік, вихопив мікрофон та почав щось у нього вигукувати. Чоловіка швидко "пов’язала" охорона, але декілька секунд артистка була без мікрфону, хоча бек-вокал продовжував виступ. Організатори запропонували дівчині виступити повторно, але вона відмовилася. Чоловіка, який вибіг на сцену та вихопив мікрофон, затримали.