У Києві прочитають п’єсу про судовий процес над Олегом Сєнцовим під посольством Росії

11:30, 18.05.2018
У Києві прочитають п’єсу про судовий процес над Олегом Сєнцовим під посольством Росії

У Києві 18 травня о 12:30 відбудеться читання документальної п’єси Олени Грєміної «Заручини» про судовий процес над Олегом Сєнцовим під будівлею посольства Росії за адресою Повітрофлотський проспект, 27.

Як повідомляють організатори, захід присвячують не лише українському режисеру-політв’язню Кремля Олегу Сенцову, а і пам’яті авторки твору Олені Греміній, яка померла 16 травня, у день, коли Сенцов оголосив безстрокове голодування з метою звільнення 64 українських в’язнів умління в Росії.

"Смерть Грєміної та її чоловіка Михайла Угарова напряму пов’язані з політичними репресіями в Россії. В 2014 році театр впешрше закрили саме за акцію в підтриму Олега Сєнцова. Пізніше Олена створила документальну п’єсу про процесс над Сєнцовим, Кольченко і Афанасьєвим на основі інтерв’ю і документів, яку грали в Театрі. doc", - зазначає сценаристка та драматургиня Наталія Ворожбит.

Для акції 18 тарвня обрали не випадково:

 

  • 18 травня - українська театральна спільнота прощається з Оленою Грєміною – видатною драматургинею, режисеркою, однією з лідерів руху “Нова драма” і опозиціонеркою путінського режиму.
  • 18 травня - День пам’яті жертв геноциду кримських татар
  • 18 травня –5-ий день голодує, 4 роки і 8-ий день незаконно утримується у російській в’язниці Олег Сєнцов.
  • 18 травня ми підтримуємо Олега Сєнцова в його відчайдушній боротьбі за справедливість і закликаємо всіх небайдужих долучитися до цієї акції.

 

Захід відбудеться за участі акторів Вячеслава Довженко, Романа Ясиновського, Андрія Ісаєнко, Олександра Фоменко, Максима Курочкіна.