Слідом за Кікабідзе герб СРСР розкритикував ще один російський актор

17:10, 22.06.2018
Слідом за Кікабідзе герб СРСР розкритикував ще один російський актор

Олег Басілашвілі. Фото Кино-Театр.РУ

Російський актор Олег Басилашвілі приєднався до критики герба СРСР і заступився за грузинського артиста Вахтанга Кікабідзе, який раніше зізнався в ненависті до гербу Радянського Союзу.
 
Басилашвілі в інтерв'ю радіостанції "Говорить Москва" заявив, що в гербі СРСР з самого початку була зафіксована експансія.
 
"Якщо уважно подивитися на герб Радянського Союзу, то ми побачимо, що на ньому зображено земну кулю в оточенні золотистих колосків, а земну кулю всю покрито емблемою серпа і молоту. Тобто, всі країни, які, припустимо, не хотіли йти соціалістичним, комуністичним шляхом, теж, так би мовити, засуджувалися цим гербом до того, щоб стати в результаті комуністичними країнами. Тобто, на цьому гербі було зафіксовано експансію Радянського Союзу на світову революцію", - пояснив артист.
 
Олег Басилашвілі відзначив таланти Кікабідзе, якого влада Росії засудила за критику комунізму.
 
"Кікабідзе - талановитий артист. І в яких би умовах він не працював, не творив, він завжди б був Кікабідзе. Завжди був би затребуваний, його б любила публіка, і він був би таким же знаменитим артистом, як і зараз. Кікабідзе був би завжди Кікабідзе. Він настільки талановита людина, що його, звичайно, знали б і при іншій політичній системі, якби вона була в нашій країні, і при цій", - додав він.