«Бумбокс» зіграв концерт на кордоні з Кримом на підтримку політв'язнів Кремля (фото, відео)

08:34, 20.07.2018
«Бумбокс» зіграв концерт на кордоні з Кримом на підтримку політв'язнів Кремля (фото, відео)

Концерт планувався перед порожнім полем, але послухати гурт приїхали близько 400 людей. Фото: Андрій Хливнюк

Український гурт "Бумбокс" провів 19 липня концерт на адміністративному кордоні з Кримом, на пункті пропуску "Каланчак", з банером Free Sentsov, Free Crimea перед сценою, яку розвернули в бік анексованого півострова.
 
Таким чином музиканти вимагають звільнення всіх українських політичних в'язнів з російських і кримських в'язниць.
 
"Не буде ніяких пафосних промов, ми просто зробимо це", - заявив перед концертом лідер гурту Андрій Хливнюк.
 
"Бумбокс" зіграв безкоштовний годинний сет. Концерт планувався перед порожнім полем, але послухати гурт приїхали близько 400 людей. Усі глядачі стояли обабіч сцени.
 
"Ми назвали це "Концерт для землі", бо не очікували великого скупчення людей. Хотілося грати просто в полі тієї території, на яку ми не можемо приїхати вільно й зіграти", - сказав соліст гурту.
 
Він додав, що його тішить, що на підтримку українських політв'язнів став увесь світ.
 
"Акція зі звільнення політичних в'язнів триває не один рік, а з початку окупації Криму. Вона придбала величезний резонанс, і мене дуже тішить, що саме в цей рік, можливо, через голодування Сенцова, весь світ встав на підтримку наших ув'язнених, чиїм символом став Олег Сенцов", - сказав Андрій Хливнюк.
 
 
Безпеку контролювали представники поліції.
 
 
Концерт i зйомка пройшли у рамках спільної з Білоруським Вільним Театром роботи над документальним фільмом Return Ticket.
 
 
"10 днів тому Андрій (Хливнюк, - ред.) висловив ідею, як би нам звернутися до Криму. Почали обговорювати. Прийшли до ідеї зіграти концерт для вкраденої землі. Думка, що ця земля почує і побачить, що для неї співають пісні. Це, скоріше, художня акція, ніж просто концерт", - сказав арт-директор Білоруського вільного театру Микола Халезін.
 
 
Стрічка має на меті привернути увагу світової спільноти до проблеми незаконної окупації частини територій нашої держави, до порушення прав людини (зокрема кримськотатарського народу, тимчасово переміщених осіб) та політичних в’язнів кремлівського режиму.
 
 
Фільм буде знято за підтримки Міжнародної асоціації журналістів (IFJ).
 
 
Фото: Андрій Хливнюк
 
7 липня лідер гурту "Бумбокс" Андрій Хливнюк підтримав Сенцова під час виступу на київському фестивалі Atlas Weekend. 
 
 
Фото: Андрій Хливнюк
 
А Сенцов у свою чергу написав листа лідеру гурту "Бумбокс" Хливнюку.
 
 
 
 
 
Нагадаємо, 19 липня гурт "Бумбокс" оголосив про намір провести акцію протесту на адміністративному кордоні з окупованим Кримом з вимогою звільнити всіх українських політичних в'язнів з російських таборів.