Керівник штабу Трампа Пол Манафорт фігурує в «амбарній книзі» Януковича

12:23, 15.08.2016
Керівник штабу Трампа Пол Манафорт фігурує в «амбарній книзі» Януковича

Дональд Трамп і Пол Манафорт.

Керівник передвиборчого штабу кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, колишній радник Віктора Януковича Пол Манафорт міг отримати 12,7 млн. доларів тіньової зарплати в Україні з 2007 по 2012 рік.

 

Про це йдеться в статті The New York Times, яка посилається на дані Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

 

«Рукописні бухгалтерські книги показують12,7 млн. доларів прихованих грошових виплат, призначених на витрати для пана Манафорта від проросійської політичної партії пана Януковича з 2007 по 2012 рік», – йдеться в публікації.

 

У свою чергу, прес-служба НАБУ в понеділок підтвердила дані, наведені у публікації The New York Times.

 

Зокрема, у НАБУ повідомляють, що серед прізвищ осіб у списку так званої «чорної бухгалтерії» Партії регіонів, значиться з-поміж інших і Пол Манафорт. Його прізвище 22 рази фігурує в «амбарній книзі» Януковича, в якій містяться дані про корупційну діяльність Партії регіонів за 5 років.  

 

«Наголошуємо, що наявність прізвища Манафорта у «списках» не означає, що він дійсно отримав ці кошти, адже у графі отримувачів значаться підписи інших осіб. Досудове розслідування у даному провадженні триває», – наголосили в НАБУ.

 

Нагадаємо, що у травні 2016 року депутат Сергій Лещенко оприлюднив частину документів так званої  «чорної бухгалтерії» Партії регіонів за 2012 рік. Значно більшу частину таких документів генерал СБУ Віктор Трепак передав Національному антикорупційному бюро.

 

Вважається, що ці документи було вилучено з офісу Партії регіонів у Києві при пожежі під час Революції гідності.

 

Колишній радник Януковича Пол Манафорт офіційно очолив виборчий штаб Трампа наприкінці червня 2016 року. Цей політтехнолог відомий тим,що консультував таких одіозних персонажів, як філіппінський диктатор Фердінанд Маркос або багамський прем'єр-міністр Лінден Піндлінг, якого звинувачували у зв'язках з наркобаронами.

 

Манафорт був активним учасником американських виборчих кампаній останніх чотирьох десятиліть і консультував найрізноманітніших кандидатів – від Джона Маккейна і Боба Доула до обох президентів Бушів.

Як повідомляла "УМ", Дональда Трампа критикують навіть впливові республіканці.