У Мінську домовилися припинити стріляти на Донбасі з 1 вересня

18:41, 26.08.2016
У Мінську домовилися припинити стріляти на Донбасі з 1 вересня

Тристороння контактна група за участю представників окупованих районів Донецької, Луганської областей)ОРДЛО  заявила про необхідність повного безстрокового припинення вогню на Донбасі з 1 вересня 2016 року.

 

Про це повідомляє прес-секретар представника Києва в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці в Facebook.

 

«Напередодні 1 вересня просто зобов'язані всі сторони припинити вогонь, тому що страждають не тільки військові, але і цивільне населення», - цитує слова представника в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірини Геращенко білоруське державне агентство БелТА.

 

У Мінську в черговий раз наполягають на праві всіх дітей на турботу і безпеку, незалежно від місця проживання.

 

«Тільки на підконтрольній Україні частини Донбасу в школи і дитсадки підуть понад 150 тисяч дітей. Саме тому Україна наполягає на повному припиненні вогню. Українська сторона послідовно виконує Мінські угоди, і закликає Російську Федерацію і ОРДЛО не порушувати взяті на себе зобов'язання і з 1 вересня 2016 року все-таки припинити стріляти», - йдеться в повідомленні.

 

За словами спецпредставника ОБСЄ в контактній групі Мартіна Сайдік, це дійсно спільна ініціатива всіх сторін Тристоронньої контактної групи і звернув особливу увагу на слово "безстрокове" щодо режиму припинення вогню.

 

"Робоча група з питань безпеки обговорювала питання припинення вогню. У зв'язку з цим я хотів би зробити наступну заяву: Тристороння контактна група за участю представників ОРДО і ОРЛО (окупованих районів Донецької, Луганської областей) заявила про необхідність безстрокового припинення вогню в зв'язку з початком нового навчального року, починаючи з півночі 31 серпня . Я особисто закликають всі сторони висловити свою підтримку цієї заяви на вищому рівні ", - зазначив він.

 

Нагадаємо, перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко спростувала можливість ведення переговорів безпосередньо з сепаратистами зі звільнення українських полонених, як це пропонувала Надія Савченко.

 

Раніше представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи по Донбасу Євген Марчук повідомив, що учасники Тристоронньої контактної групи на засіданні 26 серпня мають намір домовитися про принципи відведення військ від лінії зіткнення на ділянках площею 2 на 2 км.