Москва категорично відмовляється пускати на Донбас миротворців

11:25, 30.11.2016
Москва категорично відмовляється пускати на Донбас миротворців

Сергій Лавров задоволений російськими військами на Донбасі. (Фото Ірини Геращенко.)

Київ наполягає, щоб контроль над ділянками російсько-українського кордону, захопленою прихильниками так званих самопроголошених ДНР і ЛНР, здійснювали миротворці ОБСЄ, проте Москву влаштовує нинішня ситуація.

Про це розповів глава українського МЗС Павло Клімкін за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії в Мінську.

Сергій Лавров заявив, що Москва ніколи не погодиться на миротворців на Донбасі.

"У нас залишається фундаментальна різниця в баченні цієї" дорожньої карти ". Те, чого хоче російська сторона - це фактично легітимізувати цей протекторат або колонію в Донбасі", - сказав Клімкін після зустрічі міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" в Мінську.

Як пояснив глава МЗС України, для виконання пункту Мінських угод про передачу Києву контролю над ділянками російсько-українського кордону, які перебувають під контролем самопроголошених "народних республік" Донбасу, українська влада хотіла б бачити в регіоні воєнізовану місію ОБСЄ.

"Без того, щоб перекрити з боку ОБСЄ надійно кордон, про якесь просування вперед не може бути й мови", - підкреслив Клімкін.

Тоді як Сергій Лавров, заявив журналістам, що Москва не допустить присутності міжнародних миротворців в Донбасі.

"Такої необхідності немає, ніяких воєнізованих місій ні ОБСЄ, ні будь-якої іншої структури, про що періодично говорять в Києві, не буде, ніхто навіть про них не думає", - цитує Лаврова російське агентство "Інтерфакс".